A reiki: több mint egy gyógyító módszer

reiki

Sokan nem tudják mi is az a reiki és miért van helye az életünkben. Egy módszer, egy gyógyítási technika, vagy inkább egy filozófia? A válasz egyáltalán nem egyszerű, hiszen számos dimenziót ölel fel, és minden ember számára mást jelenthet. Több mint pusztán egy gyógyító technika vagy filozófia, egyfajta életmód is lehet, mely számos módon hatással van a mindennapi életünkre.

A használóinak elsősorban egy természetes gyógymód, mely mindig kéznél van, és melynek hálásak lehetünk minden nap. Van rá precedens, hogy a használója, ennek a módszernek köszönhetően megszabadult a hosszú éveken át tartó allergiás és asztmás problémáitól. A reiki gyógyítás valóban az egyik leghíresebb és legelterjedtebb alkalmazási módja ennek az energetikai technikának, és hatalmas potenciált rejteget az egészségünk megőrzésére és a visszaszerzésére. Az alapvető filozófia mögötte az, hogy emberek lévén, magasabb szintű tudatossággal rendelkezünk, mint az állatok, és képesek vagyunk önmagunkat és másokat is gyógyítani. Mindezt a tudást reiki tanfolyam keretei között is megszerezhetjük.

Nemcsak a fizikai gyógyulást célozza meg, emellett a test és lélek harmóniájára törekszik. Az energiamunka során arra összpontosítunk, hogy felismerjük és kezeljük azokat az energetikai blokkokat, melyek megakadályozzák az életenergia szabad áramlását a testünkben. Segít abban, hogy tudatosabbak legyünk a testünk jelzéseire, és hogy megértsük, milyen változtatásokra van szükség a testi és lelki egyensúlyunk visszaállításához.

A reiki, életmód


Az életmóddá válás során sokkal többet nyújt, mint pusztán a gyógyítás eszköze. Segít abban, hogy elmerüljünk az önismeretben, és megtanuljuk jobban megérteni önmagunkat és másokat. Segít leküzdeni a stresszt, növeli az energiaszintünket, és segít abban, hogy pozitívabban és elfogadóbban álljunk a környezetünkhöz.

Mindezek a szempontok azt mutatják, hogy a reiki sokkal több, mint egy egyszerű gyógyító technika. Ez egy életmód, amelyben az energiamunka és a tudatosság egyaránt fontos szerepet játszik. Bár mindenki más módon élheti meg, az egy dolog biztos: ez a technika hatalmas segítséget nyújthat az egészségünk, az önismeretünk és az életünk különböző területein.

Az öngyógyítás eszköze

Ez egy olyan terápiás módszer, amelyet számos szempontból alkalmazhatunk az egészségünk és jólétünk javítására. Ez a gyakorlat több mint pusztán egy gyógyító technika; az egyfajta szemléletmód és életmód is lehet, amely szerves része lehet mindennapi életünknek. Azt a hatalmat adja vissza nekünk, hogy aktívan részt vegyünk saját testi és lelki gyógyulásunk folyamatában.

Az egyik alapvető tanítás a reiki kapcsán az, hogy a gyógyulás folyamatában mi magunk játszunk kulcsszerepet. A kezelés során a terapeuta nem az, aki meggyógyítja a beteget, a kliens gyógyul meg az energia támogatásával. Az energia munka során feloldódnak az energetikai blokkok, amelyek korlátozzák vagy lassítják a testünk öngyógyító képességét. Elmozdítjuk ezeket az akadályokat, és visszaállítjuk a test és lélek harmóniáját. Ennek köszönhetően egyedi az egészségmegőrzés és a gyógyulás támogatásában.

Alkalmazása változatos lehet, és sokféle probléma kezelésére használható. Láz vagy fájdalomcsillapítás, stressz enyhítése, általános relaxáció, közérzet javítása, teljesítmény növelése, mind-mind az alkalmazási területei közé tartoznak. Az egyszerűsége és könnyen tanulhatósága miatt bárki megtanulhatja és alkalmazhatja a reiki-t tanfolyamon, saját magának és másoknak is segíthet vele a mindennapi problémák kezelésében.

Nincsenek mellékhatásai


Az egyik rendkívüli tulajdonsága, hogy nincsenek mellékhatásai, és eszközök nélkül is alkalmazható. Bármilyen korú vagy egészségi állapotú személy számára biztonságos és hatékony, akár önállóan, akár más hagyományos vagy alternatív terápiák kiegészítéseként. Egy természetes és holisztikus megközelítés az egészség megtartása és gyógyulás terén.

Sokan, akik kipróbálták a reiki-t, pozitív hatásokról számolnak be, és személyes tapasztalataim is azt mutatják, hogy ez a gyakorlat valóban hatásos lehet számos probléma kezelésére. Legyen szó egyszerű relaxációról vagy komplex terápiáról, lehetőséget ad számunkra, hogy saját egészségünk és jólétünk irányítását kézbe vegyük, és aktívan részt vegyünk a gyógyulás folyamatában.

Szemléletmódként többet jelent, mint pusztán egy gyógyító technika vagy módszer. Ez egy olyan filozófia, amely mélyen áthatja a mindennapjainkat és az életünket.

A környezetvédelem kiemelkedő fontosságú a reiki szemléletmódjában. Az általános életvitelünk és fogyasztásunk hatással van a környezetünkre, és azt tanítja, hogy felelősséget kell vállalnunk a bolygónkért. Figyeljünk oda arra, hogy olyan termékeket vásároljunk, amelyek környezetbarátak, minimalizáljuk a hulladékot.

Az érzelmek és gondolatok kiegyensúlyozása is kulcsfontosságú a szemléletmódjában. Az életszabályok segítenek megérteni önmagunkat, fejleszteni az önismeretünket, és megtalálni az életünk értelmét.

A spirituális fejlődés is fontos aspektusa ennek a szemléletmódnak. A tanításaiban a személyes fejlődés és a tudatosság növelése is hangsúlyos szerepet kap. Az önmegvalósítás, az alkotás öröme és a hivatás megtalálása mind olyan célok, amelyeket ennek a remek technikának a segítségével könnyebben elérhetünk.

Végső soron ez a szemléletmód arra ösztönöz minket, hogy tudatosabbak legyünk az életünk minden területén, és hogy pozitív változásokat hozzunk mind a saját életünkben, mind pedig a körülöttünk lévő világban. Ez az összetett és széleskörű megközelítés teszi a reiki-t valóban sokoldalú és hatékony eszközzé a mindennapjainkban.

fonixkozpont.hu

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Jürgen Rübig képe a Pixabay -en.

Sajtóközlemény