20.000 dollárt is megkeres havonta a modell, noha nem is létezik

Lily Rain egy népszerű, mesterséges intelligencia által létrehozott digitális modell, ami havonta körülbelül 20 000 dollárt keres a készítőinek olyan platformokon, mint a Fanvue, pusztán azzal, hogy lenyűgöző utazási fotókon jelenik meg.

Nem titok, hogy a mesterséges intelligenciával készült modellek manapság nagy sikert aratnak az interneten. A fitneszmodell Aitana Lopeznek több mint 300 000 követője van az Instagramon, pedig nem is valódi személy, Emilly Pelegrini, egy másik digitális influencer, akit a világ legdögösebb modelljének neveztek, Lexi Love, a „tökéletes barátnő” pedig több mint 30 000 dollárt keres havonta azzal, hogy magányos emberek romantikus érdeklődését kelti fel, írja az ODDITY CENTRAL.

Most egy másik virtuális modell is felkerült a hírek címlapjára, Lilly utazási modellként vált népszerűvé. Profilja a vonzó fiatal nőt a világ különböző szemet gyönyörködtető helyszínein mutatja be, de úgy tűnik, hogy rajongói légióit nem zavarja, hogy ezek a fotók teljes egészében a mesterséges intelligencia művei.

„Lily kiváló példája annak, hogyan lehet sikeres egy alkotó az utazási influencerek között” – mondta Lily alkotója a Daily Starnak. „Idilli, festői képeket tud készíteni hosszú utazási idő és plusz utazási költségek nélkül – és kihasználja az évszakokban rejlő lehetőséget, hogy bevonja a közönségét az oldalára.

Nagy üzlet

Az évszakok és a divatos utazások felhasználása a tartalom testre szabásához és pénzzé tételéhez nagy üzlet. Lily úgy jelenhet meg, mint egy Kardashian, aki a pénzért megvásárolható legjobb hegyi üdülőhelyeken élvezi az éves síutazását.”

Természetesen sok emberi modell még mindig népszerűbb, mint Lily Rain, de nekik valójában rengeteget kell dolgozniuk a rajongótáboruk eléréséért. Jelentős forrásokat kell befektetniük az utazási költségekbe, a megfelelő sminkbe és ruhatárba, a helyszínek elérésébe, utazási terveket kell készíteniük és szoros időbeosztást kell tartaniuk. Az olyan AI modellek, mint Lily, azonban lenyűgöző fotókon jelenhetnek meg egzotikus helyszíneken, mindössze néhány kattintás következtében.

A felnőtt tartalommal szolgáló Fanvue szerint Lily Rain havonta körülbelül 20 000 dollár bevételt termel, és várhatóan sokkal jövedelmezőbb lesz, ahogy az AI egyre inkább elterjedté válik. És nem ő az egyetlen. Will Monange, a Fanvue vezérigazgatója és alapítója azt állítja, hogy az AI-alkotók eddig a Fanvue bevételének 15 százalékát adták, ami 100 százalékos növekedés az előző hónaphoz képest, és ez a jövőben még jelentősen növekedhet.

Úgy tűnik, hogy az AI által vezérelt digitális influencerek olyan népszerűvé váltak, hogy néhány, a karrierjét most építő emberi modell már arról panaszkodott, hogy ezekkel a tökéletes megjelenésű avatárokkal kell versenyeznie.

Ez is érdekelheti:

Íme az első spanyol AI modell, aki akár 10 000 eurót is keres havonta

Kép forrása: Fanvue