Telefonválasztás: mi mit jelent a termékleírásokban?

Ki az, aki ne böngészné át a webáruházak kínálatát, mikor új telefont keres? Vannak, akiknek minden egyértelmű a tájékoztatókban, másoknak kell némi segítség a választáshoz. De kihez fordulhatunk ilyen esetekben?

Ha nincs a közelünkben olyan személy, aki ért az okoseszközökhöz, bátran kérdezzünk a kiszemelt áruház munkatársaitól a részletekről! De az informatív termékleírások is segítenek. Cikkünkben most konkrét példával próbáljuk meg bemutatni, mi mit jelent. Kiválasztottuk a Samsung Galaxy A05s modellt a CoolMobile.hu kínálatából, nézzük, mit tud ez a készülék!

A méretek

Talán nem épp a döntő szempontok közé tartozik, de sokaknak fontos lehet a telefon mérete és a kijelző képátlója. Sokak szerint az a jó mobil, amely a kézben kényelmesen elfér, de a zsebünkben is. A Samsung Galaxy A05s tökéletes e tekintetben, hiszen nem nagy méretű: 168 x 77,8 x 8,8 mm. Súlya 194 gramm – ennél könnyebb készülékek is vannak, cserébe viszont stabil fogást biztosít.

A képátló itt 6,7 inch, ami szintén jónak mondható: remekül lehet akár játszani, videót nézni is a telefonon. Az 1080 x 2400 pixeles képfelbontás is átlagos, ahogy a 90 Hz-es képfrissítés is.

Nem fog tehát csalódni, aki hétköznapi tevékenységre keres megfizethető áron mobilt népszerű gyártótól.

Ami fontos: a RAM és a ROM, valamint a processzor

Ami igazán lényeges a hosszútávú használat reményében, az a memória mértéke, valamint a processzor minősége. Ez befolyásolja ugyanis azt, hogy mennyire lesz gyors a készülék. Ha olyan márkáról van szó, mint a Samsung, biztosan nem lesz okunk panaszra.

Ez esetben Snapdragon 680 4G chip és Adreno 610 GPU került az eszközbe: mindkét összetevő képes kielégíteni az átlagos igényeket, még kisebb grafikai igényű játékok is hiba nélkül fognak futni a telefonon.

A tárhely is igen nagy, sőt bővíthető is, ami szintén lényeges szempont lehet sokaknak. Ha te is szereted a mobilon tárolni a képeket, videókat, sok alkalmazást letölteni, akkor mindenképp egy nagyobb kapacitásút válassz!

A Samsung Galaxy A05s 4/64, 4/128 és 6/128 GB-os verziókban kapható, az utóbbi lehet az ideálisabb, ha nem akarod folyton törölni a már letöltött fájlokat, appokat. Persze a microSDXC – ahogy írtuk – rendelkezésre áll: erre is lehet adatokat menteni.

A kamerarendszer

Nagyon lényeges manapság, milyen a modell kamerarendszere. Minél több funkció segíti a kamerákat és minél kisebb a rekeszérték mértéke, annál jobb képek készülhetnek! A Samsung Galaxy A05s esetében például a főegység 50 MP-es f/1.8 rekeszértékkel – ez is teljesen megfelel a kívánalmaknak, és még egy LED vaku is támogatja az éjszakai felvételeket. A szelfikamera is szép fotókat készít, ez 13 megás.

Mindig hasonlítsd össze más készülékekkel is a telefont, mielőtt a kosárba tennéd! Nézd meg, kaphatók-e hozzá egyéb kiegészítők is az adott webáruházban. A CoolMobile.hu-n például igen: itt tokot, védőfóliát, budsot, okosórát, autós kiegészítőket is kínálnak többek közt.

Még egy fontos dolog: a Samsung Galaxy A05s esetében sem mellékel a gyártó adaptert, így ezt is rendeld meg, ha nincs otthon a termékhez illeszkedő darab!

Szponzorált tartalom – Hirdetés (x)