Már 2025-ben tömeggyártaná a humanoid robotokat Kína

humanoid robot Kína tömeggyártás

Kína a humanoid robotok tömeggyártásában is az élre törne, írja a The Robot Report.

Az Ipari és Információs Technológiai Minisztérium nemrég jelentette be, az árutermelés átalakítása céljából, illetve azért, hogy az emberek életminősége javuljon, bő egy év múlva elkezdi a robotok tömeggyártását.

A cél érdekében mindehhez persze meg kell teremteni az összes feltételt, így a megfelelő innovációs rendszert ki kell alakítani, ezzel párhuzamosan kifejleszteni a szükséges technológiát, és biztosítani az alkatrészellátást is.

Ha sikerül az összes feltételnek eleget tenni, a robotok tömeggyártása a gazdasági növekedés egyik főbb motorjává válhat, ahogy látható volt ez például a számítástechnikai termékek vagy az okostelefonok előállítása esetében is.

A bejelentés azonban érdekes a tekintetben, hogy az ázsiai országnak még van hova fejlődnie, mivel a humanoid robotok fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozó cégek szinte mind amerikaiak.

Kína azonban nem akar lemaradni, hisz egy-egy amerikai vállalat 2024-től már beindítja a tömeggyártást, így például az Agility Robotics a jövő évben10.000 robotot dobna piacra.

Cél a világelsővé válás

Az ázsiai ország nem csak az országon belül állítaná hadrendbe a robothadsereget, hanem az egész világot is ellátná a termékeivel, maga mögé utasítva más nemzetek vállalatait.

A kínaiak a robotokat elsősorban az egészségügyi ellátásban, a mezőgazdaságban és a feldolgozóiparban „alkalmaznák“, jellemzően ott, ahol egyébként is nehezek a munkakörülmények.

Szexipar

A The Robot Report cikke nem tesz említést a szexiparról, 2019-ben azonban Li Jin-he, kínai szociológus már úgy nyilatkozott, hogy 2050-re a szexuális együttlétek fele már szexbabákkal fog történni a világon, így a kínai társadalomban a szexrobot tulajdonképpen nem lesz más, mint egy hétközapi fogyasztási cikk. Ugyanígy más országokban is, ahol a szexbaba specifikus háztartási eszközzé válhat.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: mohsenhosseiny281 képe a Pixabay -en.