Egy cég tízezer dollárt fizet annak, aki egy hónapra lemond az okostelefonjáról

Egy amerikai cég, a joghurtokat gyártó Siggi’s Dairy, különleges felhívást tett közzé.

Tízezer dollárt fizet annak, aki egy hónapig képes lemondani az okostelefonjáról és más okoseszközökről.

A felhívás célja

A cég szerint a kihívás célja az, hogy felhívja a figyelmet a digitális detoxra, vagyis a technológiai eszközök használatának csökkentésére, írja a Fox Business.

Feltételek

A kihívásra a cég honlapján lehet jelentkezni január 17-től január 31-ig. A jelentkezésben a pályázók közlik, miért alkalmasak a feladatra, és hogyan töltik majd el telefon és egyéb eszközök nélkül az egy hónapot.

A cég a pályázati anyagok alapján tíz szerencsés jelentkezőt választ ki, akik egy hónapig nemcsak az okostelefonjukat nem használhatják, hanem a laptopjukat, a táblagépüket, a tévéjüket, a játékkonzoljukat és más okoseszközüket sem.

A jelentkezőknek tehát nem szabad használniuk semmilyen okoseszközt, csak egy egyszerű, a cég által biztosított mobiltelefont, melynek nincsenek okos funkciói, csak telefonálni és üzenetet küldeni lehet vele.

A vállalat reméli, hogy a kihívás segít az embereknek rájönni, mennyire függnek a technológiától, és milyen előnyei vannak annak, ha több időt töltenek a valós világban. A cég azt is hangsúlyozza, miszerint a kihívás nem arról szól, hogy teljesen elutasítsák a technológiát, hanem arról, hogy megtalálják az egyensúlyt a digitális és az analóg élet között.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Image by drobotdean on Freepik