Egy plasztikai sebész szerint egy színésznő a legszebb a világon

Egy plasztikai sebész elárulta, szerinte ki a legszebb, legarányosabb színésznő a világon.

A természet és a művészetek világában egyaránt előforduló aranymetszés az a tökéletes harmónia, amely a szimmetria és az aszimmetria közötti ideális egyensúlyt képviseli. Az ókori építészet remekei és a reneszánsz műalkotások gyakran alkalmazzák ezt az arányt, amely az emberi testen is megfigyelhető. A szépségipar szakértői szerint az arányos vonásokkal rendelkező arcokat általában esztétikusabbnak és vonzóbbnak ítéljük meg, írja a Femina.

Onur Gilleard plasztikai sebész szerint Sydney Sweeney, a 26 éves amerikai színésznő, a világ egyik legbájosabb nője, mivel arcának és testének arányai megtestesítik a szimmetria és harmónia ideálját, amelyek a klasszikus szépség ismertetőjegyei. Gilleard kiemeli, hogy az aranymetszés nemcsak vízszintesen, hanem függőlegesen is alkalmazható az arc esztétikájában.

Az orr formája és az ajkak helyzete kulcsfontosságúak, az orr szélességének pedig ideálisan összhangban kell lennie a szemek közötti távolsággal. Emellett a kiemelkedő arccsontok is hozzájárulnak az arc vonzerejéhez. Sweeney szinte minden szépségkritériumnak megfelel, és nemcsak megjelenése, hanem önbizalma és kisugárzása is hozzáad értéket vonzerejéhez.

Sweeney bevallotta, hogy fiatalon küzdött az önbizalomhiánnyal, mivel korán érett és fejlődött, ami miatt gyakran érte bántás. Még mellkisebbítő műtéten is gondolkodott, mert nem érezte jól magát a bőrében. Az “Eufória” című sorozatban nyújtott alakítása után kapott kritikák ellenére is, Sweeney bizonyította, hogy a belső erő és a magabiztosság ugyanolyan fontosak, mint a külső adottságok.

Ez is érdekelheti:

Íme a 10 legszebb nő a világon a tudósok szerint

Íme a valaha élt 10 legszebb nő a világon

Íme a 10 legszebb nő a világon a mesterséges intelligencia szerint

Íme a 10 legszebb férfi a világon a mesterséges intelligencia szerint

Nyitókép forrása: By Condé Nast (through Vogue Taiwan), CC BY 3.0, – wikimedia