A négymilliót se éri el az új kínai e-autó ára

BYD Seagull

Joggal aggódhatnak az európai vagy amerikai autógyártók, hisz a négymilliót se éri el a BYD Seagull ára, írja a Telex.

Csupán 11.000 dollárt kér a 2003-tól működő kínai gyártó a Shanghaji Autószalonban áprilisban bemutatott új modellért, mely azóta is nagy népszerűségnek örvend, hisz már az első nap nem kevesebb, mint 11.000 darabot rendeltek belőle.

Ez a tendencia jól mutatja, mekkora igény van az olcsó elektromos autókra, és nem csak Kínában, hanem az egész világon, hisz közismert tény, hogy az európai vagy az amerikai gyártók jóval drágábban értékesítik az autóikat.

A BYD Seagull 30 kilowattóra kapacitással bír, olcsó Nátrium-ion akkumulátorral rendelkezik. Egy 75 lóerős motor hajtja, azonban egyes források szerint lesz 100 lóerős változat is. A kocsi a cég közleménye és a kínai mérési szabványok szerint 300-400 kilométert tud megtenni egy töltéssel.

Arról még nincs hír, a Seagull mikor lép az európai piacra, a BYD azonban már 2 másik modelljével jelen van Európában, az Atto3 44.000, míg a Dolphin 30.000 euróba kerül.

A BYD neve Magyarországon sem ismeretlen, hisz nemrég adott arról hírt a Telex, hogy a cég akkumulátorgyárat létesít Fóton.

Kép forrása: By User3204 – Own work, CC BY-SA 4.0, wikimedia