Egy nemrég publikált amerikai tanulmány szerint azok a nők, akik kb. egy uncia, azaz 28 gramm csokoládét fogyasztanak el naponta, tovább élhetnek, írja a The Sun.
A kutatás 84.709, ún. posztmenopauzás nő egészségügyi adatait vette alapul, a vizsgálat 19 évig tartott.
A tudósok kiemelték, az eredmény összhangban áll a korábbi kutatások eredményeivel, melyek azt állapították meg, hogy a csokievők esetében kevesebb volt a fiatalkorban bekövetkezett halálesetek száma, hisz a kakaóbabban lévő antioxidánsokkal, – melyek fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás és a zsír lerakódása az erekben -, megelőzhető a rákos megbetegedés vagy a szívbetegség kialakulása.
Dr. Yangbo Sun, a Tennessee Egyetem kutatója ugyanakkor kiemelte, miszerint a csokoládékban sok cukor és zsír is fellelhető, ami káros lehet az egészségre:
„A csokiban hasznos elemek is megtalálhatók, így például az antioxidánsok és a flavonoidok. A kutatás eredménye ugyanakkor csak azt támasztja alá, hogy a csekély mértékű, de rendszeres csokievés valamennyire csökkenti a korai halálesetek bekövetkeztének az esélyét.“
Image by kroshka__nastya on Freepik