Leáldozóban az öltönyök kora?

business casual öltöny

Több divatcég is felismerte, hogy a koronavírus járvány óta jóval kevesebben viselnek és vásárolnak öltönyt, mint addig.

A Gallup legújabb felmérése szerint 2020 óta a hibrid öltözet jött divatba.

Hódít a szabadosabb, lazább, egyben kényelmesebb viselet, míg az öltöny háttérbe szorult, főleg az olyan munkahelyeken, ahol korábban egyeduralkodónak számított.

Business Casual – Az ok egyszerű

Szakértők szerint a járvány alatt sokan kezdtek el távmunkában dolgozni, így hozzászoktak a kényelmesebb, otthoni viselethez.

Ezt felismerve a divatcégek elkezdtek hibrid ruházatot gyártani és forgalmazni, mely elegáns, mégis lazább viselet, a megváltozott szokásoknak megfelelően ugyanakkor a munkahelyen is megfelel az elvárásoknak.

Az átállást segítette a digitális forradalom is, hisz a személyes találkozók döntő többségét leváltotta a digitális adatforgalmazás, így annyira már nem számít, az alkalmazott milyen ruhában tölti a munkaidejét, és tárgyal éppen a partnerrel.

Vége az öltönyök korának?

Érdekes fejlemény azonban, és az eladási statisztikák is alátámasztják, hogy az alkalmi ruhákat, így pl. az öltönyt továbbra is vásárolják, a közfelfogás szerint főleg partikon, estélyiken illő, egyeduralkodó viselet.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by fauxels: pexels