Fillérekért vehető használt bútor a MOHU-tól

Az elmúlt években jelentősen megdrágultak a bútorok Magyarországon, azonban a MOHU Budapest Zrt. által működtetett használtcikk-üzletek kedvező alternatívát kínálnak.

Ezek az üzletek lehetőséget nyújtanak a lakosságnak, hogy olcsón hozzájuthassanak bútorokhoz és egyéb háztartási cikkekhez.

Néhány példa: a könyvek és kisebb konyhai cikkek 100 forintért kaphatók. A székek és kisebb bútorok ára 1000 forint körül mozog. A nagyobb bútorok, mint például ágyak és szekrények 5000-7000 forintért elvihetők. A franciaágyak, ülőgarnitúrák és konyhabútorok ára pedig 10 ezer forint, írja az economx.

Fenntarthatóság és újrahasznosítás

A MOHU két budapesti helyszínen is elérhetővé teszi ezeket a tárgyakat, ahol a lakosok ingyen leadhatják feleslegessé vált, de még használható állapotban lévő tárgyaikat. Ez nem csak pénztárcakímélő megoldás, hanem a fenntarthatóságot is szolgálja. A központok címei a következők:

– 1119 Budapest, Borszéki utca 15-21.

– 1097 Budapest, Gyáli út 34-36.

Gazdaságos megoldás

A MOHU szerint a használt bútorok és egyéb tárgyak újrahasznosítása nem csak környezetbarát, hanem gazdaságos is. A bútorok ára jelentősen alacsonyabb, mint az újonnan vásárolt tárgyaké, ami különösen fontos lehet a mai gazdasági helyzetben, amikor az infláció és a megélhetési költségek növekedése mindenkit érint.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Clayton képe a Pixabay -en.