Egy nő napi 5 órát ingázik a munkahelyére, mert drága az albérlet

Giuseppina Giugliano ingázás

Giuseppina Giugliano minden nap Nápolyból ingázik Milánóba dolgozni, és késő este tér vissza otthonába, adott erről nemrég hírt az IL GIORNO.

Elmondása szerint mást nem igazán tehet, hisz, bár keresett az észak-olasz városban albérletet, az mind drága volt, egyszerűen nem tudta megfizetni, nem is beszélve a megélhetési költségekről.

Az olasz hölgy naponta 1.600 kilométert tesz meg vasúton oda-vissza, hajnalban indul, délelőtt érkezik, napközben a munkahelyén dolgozik, majd délután ismét vonatra száll, és késő este ér haza.

Az ingázóról szóló hír médiában és a közösségi oldalakon való megjelenése után sokan szolidaritásukat fejezték ki, de volt olyan kommentelő is, aki szerint Giuseppina túl sokat vállal.

A fiatal, 30 éves, egy iskolában takarítóként dolgozó nő minderre így reagált: “…azt kell mondanom, hogy a munkám egyáltalán nem nyomaszt, és a vonattal való ingázás sem, még akkor sem, ha ezektől az utazásoktól beteg lettem, mert gyerekkorom óta tüdőproblémáim vannak”.

Majd hozzátette: „”Eltökélt vagyok, hogy folytatom, és elégedett vagyok azzal is, hogy a fizetésemből sikerül félretennem egy kis pénzt. Persze a kényelemért nagy árat kell fizetni, mert tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek adatik meg az az élet, amit én élek. Egyesek számára talán még őrültségnek is tűnhet, de én jól elvagyok vele. Mindenki szabadon dönthet arról, hogy akarja berendezni az életét, én pedig ezt választottam.“

Milánóban egy kétszobás lakás átlagos bérleti díja 1800, Giuseppina fizetése azonban csak 1.165 euró, azaz egyelőre reménytelen lakást találnia.

De talán egyszer mégis csak sikerül, hisz a fiatal nő elmondta, hogy egyszer szeretne egy házat Milánóban, addig meg szobát bérelni…

A kép forrása: Facebook