Az új AFTONSPARV kollekcióval az IKEA a valaha volt legnagyobb játszótérre invitálja a gyerekeket: a világűrbe

Idén októberben az IKEA világszerte bemutatja áruházaiban az új AFTONSPARV kollekciót, amelynek kiindulópontjául a 3 és 7 év közötti gyerekekkel tartott workshopok szolgáltak. A résztvevő gyerekek világűrrel kapcsolatos tudása és kíváncsisága által inspirált kollekció olyan termékekből áll, amelyek a kreativitást, a képzelőerőt és a szerepjátékokat is segítik.

Az új AFTONSPARV kollekció ötletét az IKEA 3 és 7 év közötti, a világűr iránt rajongó gyerekekkel közösen dolgozta ki egy workshopsorozat keretében. A kiindulópontot az adta, hogy a gyerekek pontosan tudják, hogy mit szeretnek és milyen játékok kötik le a figyelmüket, ezért az ő ötleteik és érdekes gondolataik adták meg az AFTONSPARV kezdő lendületét. A világűr tematikájú kollekció teret enged a kreativitásnak és a játéknak, akárcsak maga az izgalmas és misztikus világűr.

„Meglepődtünk, hogy a gyerekek milyen sokat tudnak a naprendszerről és a világűrről” – nyilatkozott Marta Krupińska, az IKEA of Sweden tervezője. „De mivel a tudomány még nem fedezett fel mindent, amit a világegyetemről tudni lehet, sok hely marad a fantáziának és a saját gondolatoknak is. A játék nem ismer határokat.” Ezt szem előtt tartva az AFTONSPARV kollekció mindenféle játéktípust magába foglal.

„Az IKEA-nál meggyőződésünk, hogy a gyerekek a legfontosabbak a világon, és hogy az otthon egy nagyszerű játszótér” – mondta Maria Thörn, az IKEA of Sweden Gyerekek IKEA-ja termékválasztékáért felelős vezetője. „A gyermekeknek joguk van játszani, mert a játék a legjobb módja annak, hogy tanuljanak és fejlődjenek. Remélem, hogy az AFTONSPARV kollekció segít a gyermeki kreativitás fejlesztésében és fokozza a gyerekek világűr iránti kíváncsiságát.”

A kollekcióban többek között plüssűrhajósok, földönkívüliek, egy díszpárna és ujjbábok szerepelnek, amelyek mind 100 százalékban újrahasznosított poliészterből készültek. Továbbá lámpák, ágyneműk és egy sötétben világító függöny is megtalálható a kínálatban.

Az AFTONSPARV kollekció világszerte 2023 októberétől kapható az IKEA áruházakban.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Image by gpointstudio on Freepik