2025-ben nyitják meg az első hotelt az űrben

első űrhotel

Az amerikai székhelyű Orbital Assembly vállalat 2025-ben nyitja az első, Pioneer névre keresztelt űrhotelét.

Ezt követi a Voyager, mely 2027-ben fogadja az első vendégeit.

Az űrhoteleket építő és üzemeltető Orbital Assembly szerint a szálloda olyan egyedülálló élményt nyújt majd a vendégeinek, amelyhez foghatót még senki sem látott a történelemben”, adott erről hírt az UNILAD.

Az Orbital Assembly közölte azt is, hogy a Pioneer állomás csak 28 embert tud majd fogadni, azonban a második űrállomás, a Voyager akár már 400 vendéget is el tud majd szállásolni.

Lesznek „luxuslakosztályok” is, melyeket egy hétre vagy egy hónapra lehet majd kibérelni, vagy „nyaralónak“ megvásárolni, ha éppen arra van szükség, hogy az „utas“ maga mögött hagyja a földi világot.

Élet a világűrben – Űrtechnológia és földi kényelem

A „hagyományos” űrutazással ellentétben, ahol az űrhajósoknak a vécékhez vákuumot kell használniuk, és a falakra erősített speciális zsákokban kell aludniuk, az új űrállomások „szimulált gravitációval” fognak rendelkezni.

Ez azt jelenti, hogy a Pioneer és a Voyager vendégei a Földhöz hasonlóan fognak élni, ezen belül használhatják az olyan „kényelmi“ eszközöket, mint az anyabolygón megszokott WC, zuhanyzó és ágy.

Ha ez nem lenne elég lenyűgöző, a Pioneer egy boltot is üzemeltet majd, ahol bárki vásárolhat majd, ha szüksége van egy-egy kiskereskedelmi termékre.

Arról, hogy a szolgáltatásokért mennyit kell fizetni, még nem nyilatkozott a cég.

Nyitókép forrása: Orbital Assembly