Bosszantó, ha a piacon kiválasztottuk a számunkra optimálisnak tűnő dinnyét, otthon azonban kiderül, hogy nem annyira édes és érett.
Bár a legjobb megoldásnak az tűnik, ha piacon vesszük a gyümölcsöt, és így kaphatunk kóstolót, erre a boltokban nem, vagy csak alig van lehetőség.
Az M1-nek azonban a napokban nyilatkozó őstermelő megosztott egy titkot a nézőkkel, hogy lehet eldönteni, friss, illetve érett-e a görögdinnye.
Mochnács György elmondta, meg kell vizsgálni, a dinnye „farka“ elszáradt-e már, vagy sem. Ha igen, a gyümölcs már nem friss.
Hozzátette, ha a viaszréteg kezd színt váltani a dinnye héján, a termés már érett.
Kérdésre elmondta még azt is, hogy a „kopogtatásos módszer“ nem megbízható, hisz az egyes fajták más hangott hallatnak, ha ütögetik őket, így inkább maradjunk az általa javasolt módszereknél.
Mi lehet mégis a legjobb megoldás?
Mi sohasem tévedtünk, hisz mindig megbízható őstermelőtől és csak piacon vásároltunk, és csakis itthon termesztett, frissen szállított dinnyét.
A nyitókép csak illusztráció, forrás: Adina Voicu képe a Pixabay -en.